MENU DNIA

Poniedziałek

ZUPA: Krem z kalafiora grzanki ziołowe, szczypiorek.

DANIE GŁÓWNE: Filet drobiowy z masłem czosnkowym w panierce, puree z zielonego groszku i cebuli, karmelizowana marchew paryska, sos aioli.

OPCJA WEGETARIAŃSKA: Smażone tofu wędzone.

DESER: Sałatka owocowa z jogurtem, sos jagodowy, crunchy.

NAPOJE: Woda z cytryną i miętą, soki owocowe 100% (jabłko, pomarańcz)

Wtorek

ZUPA: Krem pieczarkowy, ser ricotta, prażone pestki dyni.

DANIE GŁÓWNE: Schab z kością w panko, zapiekanka ziemniaczana, zasmażana kapustka z koperkiem, piklowany kalafior romanesco.

OPCJA WEGETARIAŃSKA: Boczniak w panko.

DESER: Tiramisu na biszkopcie, serek mascarpone, kakao.

NAPOJE: Woda z cytryną i miętą, soki owocowe 100% (jabłko, pomarańcz)

Środa

ZUPA: Krem z białych warzyw, grillowana gruszka, prażone płatki migdałów.

DANIE GŁÓWNE: Roladka z indyka z serem mozzarella i żurawiną, puree dyniowo-marchewkowe, grillowana papryka, cukinia, pieczarka i czerwona cebula.

OPCJA WEGETARIAŃSKA: Grillowany camembert z żurawiną.

DESER: Panna Cotta waniliowa, mus truskawkowy, mięta.

NAPOJE: Woda z cytryną i miętą, soki owocowe 100% (jabłko, pomarańcz)

Czwartek

ZUPA: Krem buraczany, twarożek, chips z jarmużu.

DANIE GŁÓWNE: Stek z karkówki, ziemniak „z ogniska”, karmelizowana cebula, masło czosnkowe, mini kukurydza, brukselka, sos z marynowanego pieprzu.

OPCJA WEGETARIAŃSKA: Stek z selera.

DESER: Mus gruszkowy na biszkopcie, kawa zbożowa, bita śmietana, wiórki czekoladowe.

NAPOJE: Woda z cytryną i miętą, soki owocowe 100% (jabłko, pomarańcz)

Piątek

ZUPA: Krem z dyni, ser feta, czarnuszka, natka dekoracyjna.

DANIE GŁÓWNE: Filet z dorsza saute, sałatka z wakame, kasza jaglana z warzywami, sos holenderski, zielony groszek.

OPCJA WEGETARIAŃSKA: Papryka faszerowana kaszą jaglaną z warzywami.

DESER: Pudding chia, mus mango, brzoskwinia.

NAPOJE: Woda z cytryną i miętą, soki owocowe 100% (jabłko, pomarańcz)

Sobota

ZUPA: Krem z pomidorów, crème fraiche, groszek ptysiowy, bazylia.

DANIE GŁÓWNE: Trybowane udko z kurczaka, smażone bramborki z boczkiem i szczypiorkiem, surówka colesław, sos czosnkowy.

OPCJA WEGETARIAŃSKA: Pulpety z kalafiora w sosie koperkowym.

DESER: Lody waniliowe, herbatniki, bita śmietana, likier Bailey’s, wiórki czekoladowe.

NAPOJE: Woda z cytryną i miętą, soki owocowe 100% (jabłko, pomarańcz)

Niedziela

ZUPA: Krem porowo-ziemniaczany, zielony groszek, oliwa czosnkowa.

DANIE GŁÓWNE: Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym, kopytka ziołowe, fasolka szparagowa, sos z palonego masła i cytryny.

OPCJA WEGETARIAŃSKA: Kotlet ziemniaczany z serem mimolette.

DESER: Split bananowy z lodami czekoladowymi, bita śmietana.

NAPOJE: Woda z cytryną i miętą, soki owocowe 100% (jabłko, pomarańcz)

Hotel Śląsk ***
ul. Oporowska 60
53-434 Wrocław

+48 71 361 20 61
recepcja@hotelslask.pl
hotelslask.pl


© 2024
Hotel Śląsk
choose language