ZUPA
- rosół staropolski z domowym makaronem.
DANIE GŁÓWNE
- filet drobiowy sous-vide ze szpinakiem,
- tradycyjny polski kotlet schabowy,
- karczek pieczony z sosem pieczeniowym,
- paprykowe kotlety mielone.
DODATKI
-ziemniaki gotowane z koperkiem i masłem,
-kluski śląskie z cebulką i natką pietruszki,
-kartofelki pieczone z czosnkiem i słodką papryką.
SURÓWKI
- surówka z buraczków,
- surówka z białej kapusty,
- surówka wiosenna
ZIMNE ZAKĄSKI
- półmisek mięs (karczek pieczony w ziołach, schab ze śliwką, boczek sous-vide, pasztet własnego wypieku),
- śledź w oleju i cebulce,
- sałatka po żydowsku,
- sałatka z kurczakiem,
- sałatka z pomidorów i mozzarelli,
- jajka w sosie tatarskim,
- tatar z łososia w kruchym ciastku,
- smalec własnego wyrobu z ogórkami kiszonymi,
- 2 rodzaje pieczywa i sosów do mięs.
- 20:00 Ciepły posiłek w bufecie
Bigos staropolski dostępny przez całe wesele w bufecie
Pierogi ruskie podane do stołu
Barszcz z krokietem podane do stołu